lørdag 14. april 2012

Glimt fra hverdagen i Fretex

 
Jeg møtte han en dag rett før jul hvor han hadde det veldig travelt med å gjøre i stand en juletilstelning. Jeg spurte hvordan det gikk og om han hadde det travelt. Han svarte: "Ja, jeg har det travelt. Jeg er helt gåen når jeg kommer hjem. Men det gjør så godt å være skikkelig sliten, for da sover jeg så godt om natten, og da slipper jeg å ta sovemedisin." 

Det er så positivt at deltaker får bruke sine ressurser og oppleve mestring og tilfredsstillelse gjennom arbeid. Og ikke minst kjenne hvor godt det gjør med en velfortjent hvil etter en dags hardt arbeid. Arbeid kan påvirke nattesøvnen og bidra til gode rutiner i hverdagen.

En annen historie handler om en voksen person som kom til Fretex nesten uten arbeidserfaring. Hun hadde en krevende familiesituasjon med mange opplevde tap bak seg. Hun startet i avklaring i Fretex og klarte seg veldig bra. Hun fikk oppmuntrende kommentarer underveis og ble til slutt anbefalt tiltaket Kvalifisering. Da ble hun så glad og takket meg flere ganger, og sa: " Endelig skal jeg også lykkes med noe."

Dette er opplevelser i en hverdag som veileder hos Fretex. Disse historiene er eksempler på at Fretex kan bidra til å gi folk grunn til å tro på fremtiden. Som veileder er det utrolig spennende og givende å få lov til å følge deltakere gjennom slike prosesser som fører til at deltakere opplever mestring og verdighet.
 
Kjersti, veileder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar